Herrar

Egenträning

Md 1

Egenträning

Skadeförebyggande - och styrketräning

Knäkontroll är en mycket bra samling övningar som rätt utförda ger en ordentligt skadeförebyggande effekt. Genom att stärka bål, fotleder och knän. Det här är mycket viktigt att utföra för alla kategorier, oavsett spelarambitioner och nivåer. Se till att prova alla övningar till att börja med. Var mycket noggranna med att följa instruktionerna för att inte få motsatt effekt. Gör gärna någon eller några övningar varje dag.

Knäkontroll 1 A >>
Knäkontroll 1 B >>
Knäkontroll 2 A >>
Knäkontroll 2 B >>
Knäkontroll 3 A >>
Knäkontroll 3 B >>
Knäkontroll 4 B >>
Knäkontroll 5 A >>
Knäkontroll 5 B >>
Knäkontroll 6 A >>
Knäkontroll 6 B >>


Balansträning

Använd en balansbräda, stå på ett ben med händerna på höften och be någon kasta en boll medan du slår tillbaka den kontrollerat. Variera tillslaget med olika sidor av foten. Det här tränar både höft- och knämuskler, balans och teknik på en gång. Skadeförebyggande och teknikfrämjande.

Använd en fotbalanskudde, stå på ett ben med händerna på höften och be någon kasta en boll medan du slår tillbaka den kontrollerat. Variera tillslaget med olika sidor av foten. Det här tränar både fotleder, fotmuskler, balans och teknik på en gång.

Rörlighet och stretching

I samband med träning försöker vi träna upp rörligheten. Men alla spelare är olika och det är svårt att ha en rörlighetsträning som passar alla. Dessutom finns alltid skaderisk om man tränar fel. Det bästa är om du till slut lär känna din egen kropp och vilket behov av rörlighet som finns. Rådfråga oss ledare vid behov.

När det gäller specifikt hur stretchning ska bedrivas är vår linje att utgå ifrån hur spelarens rörlighet ser ut och därifrån rekommendera vad som behövs.

Kondition och HIIT

Om vi vill utvecklas och bli bättre än föregående år kan inte vi nöja oss med 1 pass i veckan. Egenträning är väldigt viktig i år och vi rekommenderar att ni går ut och springer varje vecka minst en gång/vecka på egen hand. Variera mellan högintensiva pass där ni joggar minst 30-40 min och HIIT (High-intensity interval training), intervallträning.

Rådfråga oss ledare vid behov.

Md high intensity interval training
Md hiit
Md 7
Md 9
Md 8
Md maluko
Md kallh ll
Cykelbolaget
Md carlos pebaque
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub